Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
Eylül 09, 2010, 05:08:24 ÖS
Ana Sayfa Yardım Ara Takvim Giriş Yap Kayıt
Duyurular:

+  GERÇEK FORUM
|-+  ..: GERÇEK KÖŞE YAZARLARI :..
| |-+  Ali KAYA
| | |-+  İki cephede üç yanlış
« önceki sonraki »
Sayfa: [1] Aşağı git Yazdır
Gönderen Konu: İki cephede üç yanlış  (Okunma Sayısı 4114 defa)
editor
Ziyaretçi

E-Posta
« : Haziran 17, 2008, 12:22:29 ÖS »

EĞİTİM-Sen 1 No'lu Şube Başkanı Yunus Öztürk 24 Mayıs 2008 tarihli Cumhuriyet Gazetesi’ne verdiği demeçte: "AKP hükümeti ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın önceliği eğitim ve sağlık değil.Öğrencilerimizin kaynak olarak seçilmesi ve öğretmenlerin de tahsildar yapılmasını kabul edemeyiz" diyor.
       Yunus Öztürk bu konuda Eğitim-Sen üyelerinin tümünün görüş birliğinde olduğunu söylüyorsa doğru söylemiyor. Sendika üyelerinde siyasidüşünce birliği şartı olmaz da.Yunus Öztürk Eğitim-Sen yöneticilerinin görüşünü açıklamışsa, gerçeklerden uzak bir açıklama yapmış.Eğitim-Sen yönetimindeki gruplarla düşünce birliğinde olduğunu söyleyen öğretmenler  "öğrencilerin kaynak, öğretmenlerin tahsildar" yapılması işinde istekli olarak çalışıyorlar.   
       Ben öğretmenim ve görevim olmayan "tahsildarlık" işini yapmıyorum. Yunus Öztürk siz de "tahsildarlık" yapmazsanız "kabul edemeyiz" dediğiniz uygulamalar yaşama şansı bulamaz. Okullarda görev sırasında istekle desteklediğiniz uygulamalara demeçlerle karşı olduğunuzu bildirirseniz samimiyetinize kimse inanmaz.
       Eğitim-Sen İstanbul 7 No'lu Şube Yönetim Kurulu yayımladığı 21.5.2008 tarihli bildiride, İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü'nün Okul Öğrenci Meclisleri aracılığı ile para toplama kampanyası düzenlediğini, Okul Öğrenci Meclisleri amacında ve Okul Öğrenci Meclisleri Yönergesi’nde eğitime maddi destek sağlama çalışması yapma hükmünün bulunmadığını belirtiyor.         
       Bildiride: "İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü’nden, öğretmenlerimizi, öğrencilerimizi, velilerimizi ve bütün bunların kendi emekleriyle yaşatmaya çalıştıkları kurumları, her gün daha çok ticarileştirilen kampanyalara alet etmekten vazgeçmesini ve bu amaçla başlatılmış olan bu sözde kampanyanın bir an önce durdurulmasını istiyoruz" deniyor. Yöneticiler Milli Eğitim Müdürlüğü’nden istekte bulunmak yerine aynı düşüncede oldukları öğretmenlerle birlikte kampanyalara alet olmasalar problem çözülür. Okullarda bu tür kampanyalara destek verip sonra da olmayacak isteklerde bulunmak samimiyetsizliktir. Samimi olmayan davranışlarla halkı oyalamak emek örgütlerine yakışmaz.
      Eğitim-Bir Sen İstanbul 2 No'lu Şube Başkanı Yavuz Padem, öğretmen maaşlarını fazla bulan Dünya Bankası yetkilisi Ulrich Zachau'ı Havadis Gazetesi’nde:"…. hangi ülkede öğretmenler tahsildarlık yapıyor ve okulu ayakta tutmaya çalışıyor …" diyerek yanıtlamış. Yavuz Padem'in, Ulrich Zachau'a Türkiye'deki öğretmen maaşlarını diğer ülkelerdeki öğretmen maaşlarıyla karşılaştırıp “Türkiye'de öğretmenler fazla maaş alıyor” diyorsun ama, “diğer ülkelerdeki öğretmenler yalnız eğitim öğretim görevini yapıyor, biz eğitim öğretim görevine ek olarak tahsildarlık yapıp okulu ayakta tutuyoruz.   
      Yaptığımız fazla iş için fazlalık ücreti almalıyız” demek istediğini anladım.
Birincisi,Türkiye'de öğretmen maaşları diğer ülkelere göre de bilimsel ölçülere göre de fazla değil azdır.
       İkincisi, öğretmenler için veliyi soyarak okulu ayakta tutma işi yaratıp, bu iş karşılığında öğretmenlere fazlalık ücreti verilmesini istemek  Eğitim Bir Sen yönetiminin görüşü ise demokratik eğitim için büyük tehlike!
       İnsanların söyledikleri bilgisini, davranışları kişiliğini gösterir.   
Eğitim-Sen yöneticilerinin açıklamaları sosyal devlet ve demokratik eğitim konularında doğru bilgilerinin olduğunu, okullarda yaptıkları ise, kişiliklerinin sosyal devlet ve demokratik eğitime uymadığını göstermekte.
       Eğitim Bir Sen yöneticisinin açıklaması sosyal devlet,kamu emekçilerinin hak ve görevleri konusunda bilgi ve yetenek fukarası, sendikal alanda çalışanlar için olumsuzluk gücü olduklarının göstergesi!

kaya@e-gercek.com
Sayfa: [1] Yukarı git Yazdır 
« önceki sonraki »
Gitmek istediğiniz yer:  

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.5 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli!