Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
Eylül 08, 2010, 01:01:35 ÖS
Ana Sayfa Yardım Ara Takvim Giriş Yap Kayıt
Duyurular:

+  GERÇEK FORUM
|-+  ..: GERÇEK KÖŞE YAZARLARI :..
| |-+  Ahmet Rasim YÜCEL
| | |-+  Çatalca sevdalısına…
« önceki sonraki »
Sayfa: [1] Aşağı git Yazdır
Gönderen Konu: Çatalca sevdalısına…  (Okunma Sayısı 132 defa)
editor
Administrator
Hero Member

Üyelik Bilgileri E-Posta
« : Temmuz 27, 2010, 12:51:12 ÖS »

Erguvan Şenliğinin son günü sahneye Ferhat Göçer çıkıyor ve saatler 22.30'u gösterdiğinde elektrikler kesiliyor. Konsere jeneratörle devam edilirken saat 22.54'te elektrikler tekrar geliyor. İşte ne oluyorsa bundan sonra oluyor. Çatalca belediye başkanı Cem Kara sahneye çıkıyor ve:

"Bugün burada Kumburgaz'dan da, İstanbul'dan da gerekirse Ankara'dan da elektriği kesebilirler. Ancak, Çatalca sevdalısı Cem Kara'yı durduramazlar" diye mikrofonlardan halka sesleniyor. Halktan yuh sesleri yükselirken savaş kazanmış komutan edasıyla hedefine ulaşan sayın başkan alkışlarla sahneden inip yerini sanatçıya bırakıyor.
Şimdi soruyorum size; belediye başkanından bu sözleri duyan halk ne düşünür? Siz ne düşünürsünüz?

Demek ki birileri Ferhat Göçer konserini ve başkanı sabote etmek için kasıtlı olarak elektrikleri kestirmiş. Elektrikten sorumlu kurum kim? BEDAŞ. O zaman bu işi yapan da oradakiler. Öyle değil mi?

Bunun Türkçesi budur. Söyleyen belediye başkanı. İşi iyi bilen koskoca başkan kalkıp da halkına yalan söylemeyecek ya!

Ama öyle değil işte değerli Çatalcalılar… Gelin gerçeğin nasıl olduğunu bir de benden dinleyin ve kararı siz verin.

Olay saatinde iznimi geçirmekte olduğum Yalıköydeyim. O an orada da elektrikler kesilince hemen telefon ile işletmeyi arayıp nedenini öğrendim. Daha sonra telefonum zaten hiç susmadı. Bölgemizin büyük bölümüne enerji sağlayan B.Çekmece İndirici Trafo Merkezinde meydana gelen bir arıza nedeniyle tüm yörede elektrik kesilmiş. Sorunu çözdüklerinde verecekler. Belediye Basın Danışmanı Savaş Atak arıyor, kendisine aynen sebepleri anlatıyor ve kısa sürede geleceğini söylüyorum. Yarım saat süre içersinde öncelikle Çatalca'ya enerji alınıp, daha sonra diğer yerlere ve hatta arızaya sebep olan bazı komşu ilçelere de sabaha karşı verilebiliyor. Yani tüm bölgeyi karanlıkta bırakan ani meydana gelmiş bir teknik arıza sebebiyle elektrikler kesiliyor ve bu konu sayın belediye başkanının personeline de tarafımdan aynen söyleniyor.
Bakın, yıllardır Çatalca dahil 4 çevre ilçe belediyesinin çeşitli mahalle ve köylerine elektrik sağlayan kurumda çalışmaktayım. Bir çok belediye başkanı ve muhtar gelip geçmiştir. Hangisinin elektrikle ilgili bir sorunu olsa hiç tereddütsüz ilk aklına gelen kişilerden olmuşumdur. Benim özel hayatım, siyasi hayatım ayrı, iş hayatım çok ayrı olmuştur. Özen gösterdiğim en önemli konu hep bu olmuştur. Kesinlikle hiç birini bir birine karıştırmadım. Bana verilen yetkiler çerçevesinde haddimi ve yerimi bilerek elimden gelen ne varsa yapmaya çalıştım. Günün 24 saati telefonum hep açıktır. Bu köşede zaman zaman çeşitli yerel konularda benim eleştirilerimi ve düşüncelerimi okuyorsunuz. Bu benim sosyal hayatımdır. İşimle ilgili bir çok olaylar yaşamama rağmen benden bir şey okudunuz veya duydunuz mu? Zaten aksi olsaydı şimdi çok farklı durumlarda olurdum. Aslında bu konuda fazla söze gerek yok. Geçmişte görev yapan belediye başkanlarına, siyasi parti ilçe başkanlarına eski yeni muhtarlara beni ve işim ile ilgili durumumu sorar öğrenebilirsiniz.

Şimdiki belediye başkanı da her istediği zaman bana ulaşmış ve benden talep ve ricaları olmuştur.

Bazıları görevimiz olmamasına ve yetkilerimizi de aşmasına rağmen sırf  Çatalca'ya hizmet düşünülerek talepleri yerine getirmeye gayret etmişizdir. Fen İşleri ve diğer daire müdürleri bunları iyi bilmektedirler.

Her şey bir yana, benim Çatalca'ya hizmet noktasında bakış açımı belediye başkanı da çok iyi bilmesine rağmen nasıl olur da o akşam mikrofondan elektriklerin kasıtlı olarak kesildiğini söyler. Böyle çirkin bir olayı bize nasıl ve neden yakıştırır? Bu, ölümü her an ensesinde hissedip canı pahasına alnının teriyle hizmet etmeye çalışan insanlara yapılmış en büyük hakarettir. Bu insanlar geçmişte kimi, hangi konseri, hangi başkanı sabote etti ki sizi de etsinler. Halkımızı tahrik ederek bizleri yuhalattınız. Her şeye rağmen biz halkımıza güveniyoruz. Onlar doğruları öğrendikçe Çatalca sevdalılarını daha iyi tanıyacaktır.

Çok yakında daha bir özgür geçireceğim günlerimde söyleyeceklerimin saklı kalması kaydıyla "Halka hürmet edenler hürmete mazhar; halkı tahrik edenler hakarete layık olurlar" diyen Hz. Ali'nin sözüyle yazıma noktayı koyuyorum…
Sayfa: [1] Yukarı git Yazdır 
« önceki sonraki »
Gitmek istediğiniz yer:  

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.5 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli!