Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
Eylül 08, 2010, 01:10:52 ÖS
Ana Sayfa Yardım Ara Takvim Giriş Yap Kayıt
Duyurular:

+  GERÇEK FORUM
|-+  ..: GERÇEK KÖŞE YAZARLARI :..
| |-+  Hasan HINISLI
| | |-+  Toprak doyursun gözünü!
« önceki sonraki »
Sayfa: [1] Aşağı git Yazdır
Gönderen Konu: Toprak doyursun gözünü!  (Okunma Sayısı 623 defa)
editor
Administrator
Hero Member

Üyelik Bilgileri E-Posta
« : Mart 25, 2010, 12:30:07 ÖS »

Adam zengin mi zengin, para gani. Lakin gözü aç, doymaz derler. Kimi ise mıhsıçtı cimriler kralı takmıştır adını!
Adamda her yol, her iş var, para kazanmak için her şey mubah.
Kimi tefeci, kimi emlak kralı, kimi müteahhit, kimi çantacı, kimi torbacı, kimi cambaz, kimi hokkabaz, kimi düzenbaz, kimi oyunbaz, der!
Denilenlerin onun için hiç önemi yoktur.
İmarda o, ruhsatta o, tadilat, alım satım, yol su, kuruma elaman alınacak o. Kurum ihaleyle iş verecek o. Kum moloz, çakıl, çimento, taş, kaya alınacak o. Kısacası o her yeri zapt eylemiş!
Efendim, bilirsiniz eski hükümlü ve engellilerin işsiz kalmasına çözüm üretmek için bir yasa vardır. Bu yasadan eski hükümlüler, terör mağdurları ve sakat vatandaşlar yararlanırlar. Bu yasa iş verilmeyen eski hükümlü, terör mağdurları ile olanakları olmayan sakatların toplumda yaşamasını kolaylaştırmak için çıkmıştır. Bu yasa kişinin terör mağduru, eski hükümlü veya sakat olmasını şart koşmuştur.
Bu yasa servetleri olanlara ne der, ne tür hükmü vardır pek bilmeyiz, lakin servet sahibi zengin insanların bu yasadan faydalanmasının kendilerince etik olmayacağını, ahlaklı insanların böyle bir tasarrufta bulunmayacağını da biliriz.
Yasa derki; Belirli sayıda işçi çalıştıran işverenlerin, 4857 sayılı İş Kanununun 30'uncu maddesine göre her yılın Ocak ayı başından itibaren yürürlüğe girecek şekilde Bakanlar Kurulunca belirlenecek oranlarda, özürlü ve eski hükümlü ile 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanununun ek 1 inci maddesinin (B) fıkrasında yer alan terör mağduru (özel sektör için) işçiyi meslek, beden ve ruhi durumlarına uygun işlerde çalıştırmaları gerekmektedir.
Bu kapsamda çalıştırılacak işçilerin toplam oranı yüzde altıdır. Ancak, özürlüler için belirlenecek oran toplam oranın yarısından az olamaz.

Biz bir duyum aldık: Ülkenin birinde zenginliği dillere destan bir belediye meclis üyesi, sakat oğlunu o mahalin belediyelerinin birinde sakat kontenjanından belediyede çalıştırırmış!
Hukuken bunda bir sakınca var mı? Yok!
Peki, bir siyasinin kendi tasarrufunda olan görev yaptığı kurumdaki gücünü böyle bir pozisyonu kendi menfaatine kullanması doğru mu, siyaseten etik mi?
İşin garibi, zengin kişinin engelli oğlu belediyeye gitmezmiş!
Bizde çok iyi biliriz ki fiziken özürlü kardeşimizin çalışabilecek durumu yoktur. Değil belediyeye gitmek tek başına yemeğini bile yiyememektedir.
Sorsan diyecek ki; Ben oğlumun aldığı paranın kat kat fazlasını burs olarak veriyorum! İnanmayın koskocaman bir yalan.
Bekli de der ki: Ben aldığı maaş kadar fitre veriyorum! Al sana deminkinden dahada büyük bir yalan.
Yine de her şeye rağmen biz diyoruz ki; bu konunun takipçisi olacağız. Zenginliği dillere destan olan parasının hesabını bilmeyen, gelecek korkusu yaşamayan insanların devlet imkanlarından faydalanmalarının ne kadar etik, ne kadar ahlaki olduğunu o kişinin vicdanına değil, halkımızın değer yargısına bırakıyoruz.
Zengin mi zengin, para gani. Lakin gözü aç, doymaz derler.
Kimi ise mıhsıçtı cimriler kralı takmıştır adını!
İşte biz bu adı belli yüzsüzlerin, fakir fukaranın hakkını yemesine engel olacağız.
Şimdi biliyorum, okurlarımızın bir çoğu merak etmiştir kim bu diye? Efendim, bilirsiniz basına öyle yasalar öyle yaptırımlar getirdiler ki, rüşveti alanı da vereni de bilmenize rağmen ispat edemezsiniz.
Yine de bizim bu yazdıklarımızdan arif olan anlar diyoruz!
Seval Gök
Newbie
*

Üyelik Bilgileri E-Posta
« Yanıtla #1 : Mart 25, 2010, 02:13:36 ÖS »

Yetimin,fakirin,fukarının hakkını yemekten başka bir anlamı yok bunun.Benim anlamadığım nokta şudur aslında; bu tür insanların boğazlarından lokma nasıl geçiyor ?!

Onca masumun,yoksulun,garibanın hakkını ye,çiğne,ez sonra da gün yüzüyle suratını güneşe döne döne yaşa.Hatta utanma git bir tatil beldesinde güneşe dön yüzünü,keyifle güneşlen!

Arsız olan insana ar kavramını öğretmek çok zordur.Adaletsizliğin,vicdansızlığın ne olduğunu bilmeyene bunları öğretmek imkansızdır.Bir insan ya vicdansız,haksız doğar ya da vicdanlıdır.Bunların insana doğuştan yapışan özellikler olduğunu düşünüyorum.İçinde var ise er ya da geç böyle birşeyi mutlaka yapar insan,yapacaktır da.Hani hep dediğimiz birşey vardır içinde gizlidir aslında birçok şey ama yapacak ortam bulamamışsındır.Ya da bulmuşsundur doğru zaman değildir.Ama er ya da geç onu yapmaya meyillisindir.İnsanın gerçek düşüncesinde bu niyetsizlik barınıyorsa,bunun önüne hiç birşey geçemez.Geçecek tek şey vardır oda kişi vicdanıdır.Vicdandır fakat,vicdan sahibi insanın da bunu yapmayacağı açıkca ortadadır.Bu tür uygulamalar vicdan yoksunları,adaletsizlerin işidir.

Zenginin malına zenginlik katması,hatta hiç doymaması gibi bir durum çoğu zengin için geçerli.Ninelerimizin eskiden beri söylemiş olduğu bir söz vardır: "Zenginlik zenginliği doğurur" hakikaten de öyle! Çünkü; çoğu insan bu kavramı gördükçe doyumsuzlaşıp,daha fazlasını isteme peşine düşüyor.Bu fazlaya ulaşma arzusu ile de çalıyor,çırpıyor,zarar veriyor,kullanıyor ve daha sıralanabilecek bir çok mevzuu.İnsanlarımız bu kadar doyumsuz olmuş cidden çok yazık.Yazık olmasına yazık ama çoğu birçok zengin vatandaşımız da böyledir.Fakirin hakkını gözeten,engelliyi kollayan yok sayılacak kadar az.Bunu vicdanı olan insanlar yaparlar,olmayanların gözünü para,hırs,makam,entrika bürümüştür...Yapanların bir kısımını ise gösteriş budalaları oluşturur.O tip insanları ise konuma hiç dahil etmiyorum zaten! Onlar ayrı bir hastalık vakası!

"Vur sırtına,vur sırtına" kavramıyla gelmiş giderler işte dünyadan! Çıkarları onlar için dünyadır,yaşamdır,nefestir!
sevda
Sr. Member

Üyelik Bilgileri E-Posta
« Yanıtla #2 : Mart 26, 2010, 01:08:20 ÖS »

Bu nedenledir ki Memet halen kuru umudu kemirmeye çalışırken, koltuk sahipleri ise Memet'in asıl hakkını yemeye devam ediyor. Hani hep önceki yazılarında da kaleme aldığın bir "sihirli koltuk" vardı ya, olay da burada bitiyor sanırım. Siyasette temizlik aramayacaktık, hadi birkaç ilkeleri sağlam birileri belki kalmıştır desek de, siyaset büyük rant sağlayan bir meslek olduğundan bu yana ortaya dökülen tablomuz da bu oldu ne yazık. İnsanlık utanır mı bilmem ama parayla dönen çarkların esareti altına giren bu kesimler arsızlığın en büyük  modeli.
kardelen
Full Member

Üyelik Bilgileri E-Posta
« Yanıtla #3 : Mart 26, 2010, 06:17:50 ÖS »

Seçmesini bilmediğimiz için bunları seçmişiz.Bunlarda bize layık olduğumuz gibi davranıyor.Sapasağlam üniversite mezunu garibin oğlu memet iş bulamazken zalimin oğlu nerde olursa olsun yerini buluyor. Ağlayan
Sayfa: [1] Yukarı git Yazdır 
« önceki sonraki »
Gitmek istediğiniz yer:  

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.5 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli!